OĞLAK BURCUNDA YENİAY VE BURCUNUZ; İŞİNİZLE FLÖRT VAKTİ!

29 Aralık 2016, Saat 9:53’te bir Yeniay gerçekleşti. Yaşamımızın bu safhasında yeni bir filizlenme durumu ile karşı karşıyayız. Bir şeyleri düzenlemek, disiplin altına almak, işlerimize ve sorumluluklarımıza ağırlık vermek önem kazanıyor. Toplum önündeki pozisyonumuz ile de ilgili yeni bir oluşum içinde olabiliriz. Gökyüzünde Oğlak Stelyumu gözüküyor. Yani gezegenler Oğlak’ta toplanmış durumdalar.

Peki bu ne demektir?

Güneş ve Ay’ın Oğlak burcundaki beraberliğine Pluton’un da katılması geleceğe dönük planlarımıza iyi odaklanabileceğimiz bir dönem içinde olduğumuzu gösteriyor. Retrograde (Geri hareket)Merkür’ün ifade ettiği ise geçmişten kalan işlerimiz ve düzenleme yapmamız gereken şeylerin de bu süreçte bir arada olduğu şeklinde. Yani her açıdan bir düzenleme dönemi söz konusu.

Oğlak burcuna biraz değinirsek, Oğlak burcu ustalık ile uzmanlık ile ilgili bir burçtur. Oğlak’ta ve yöneticisi Satürn’ün ifadesinde sabır, sebat, dayanıklılık vardır. Bunun tam gerçekleşebilmesi için de bir takım hassas yönlerden arınabilmek gerekir. Bu aşamada zaman olarak duygusallıklar ve hassasiyetler yerine yaşam sorumluluğunuzu ve düzenlemelerinizi üzerinize aldığınız bir süreç söz konusudur. Burada biraz yalnız kişi motifi de vardır. Oğlak burcunun zıddındaki yengeç burcu daha çok aile ile ilgili yakınlık ile ilgili bir alandır. Fakat oğlak daha çok toplum içindeki ailemizdir. Örneğin mensubu olduğumuz bir şirket bizim dışarıdaki ailemiz olabilir. Biz köken olarak yengeç tarafında da bir aileye mensubuzdur dışarıda da bir aileye mensubuzdur. Tabi bu bazı kişilerde aile işi şeklinde olabileceği gibi bazı kişide aile ile köken ile benzeşmeyen gidişata da yönelebilir. Bu tabi kişisel doğum haritalarda görünen bir geometrik durumdur.

Eğer rejim yapmayı ve bedeninizi forma sokmak istiyorsanız ya da çevrenizle ilgili düzenleme yapmak istiyorsanız, bu dönem bunları yapmak için çok idealdir. Tabi 8-9 ocağa kadar Merkür oğlak eşliğinde ilk ağırlık vermeniz gereken şey geçmişten bağınız olan sorumluluklarınızdır. Belki odanızı baştan aşağı düzenlemek istiyorsunuz ve aklınızın kenarında bu var diyelim ama bu arada sınavlarınızda olsun işte önce bu geçmişten gelen bağınız olan mecburen yapmak durumunda olduğunuz sorumluluk ağır basacak ondan sonra odayı istediğiniz hale getirebileceksinizdir. Fakat geri ve ileri gezegenler aynı burçta ise bir çekişme durumu da yaşabilirsiniz. Bir tarafınız hadi ileri yönelik bir şeyleri düzenleyelim derken diğer tarafınız dur önce şu işleri halletmem gerek diyecektir.

Bu içinde bulunduğunuz zamanın şartları sizi özellikle yaşamınızın bazı laanları ile ilgili daha olgun bir bakış açısına getirmiş olabilir ve ilgili alan ne ise o noktada daha dişe dokunur işler yapmanız gerektiğini göstermektedir. Güneş, ay, Merkür, Plüton oğlakta stelyyum dörtlüsüne bu şekilde değinmek istedim.

Ay oğlak görünümde de olgunluk veren bir etkidir. Kadınlara da erkeklere de daha olgun bir karizma verir ve bu bakımdan bu kişiler etraflarına da güven veren kişiler olabilirler. Fakat dikkat etmeleri gereken şey zıt burçları ve gezegenlerinin temalarıdır. Ay ve yengeç yani. Bu tabi sadece haritalarda değil bu zaman diliminde de gerçekleşmekte olan bir olaydır. Eğer Oğlak tarafına ağırlık veren seçimler yaparsanız bunun doğanızın Yengeç tarafını azaltacağını da bilmeniz gerekir. Bu da hassasiyet, duygular, hisler, beslenme, yakınlık, empati vs gibi özelliklerdir. Evet belki şu dönem meyil bu yöndedir ama insan aynı zamanda düşünsel ve felsefi bir varlıktır ve aldığı kararlar ile yolunu tayin etmektedir. Bu bakımdan bir tarafı yok saymanız ileride olumsuz sonuçlara neden olabilir. Bu bakımdan mümkün olduğunca dengeli seçimler yapmanız ve makul olmanız önem kazanacaktır. Çünkü Yeniay objektiften ziyade subjetif olabileceğimiz ve bir tarafa fazla meyil edebileceğimiz zamanlardır. Bu zaman dilimlerinde alınan kararlar zıt fikirler gözetmeden alınabilir. O yüzden yeniayın ifade ettiği filizlenmeden ziyade ve şu ara merkür retro varken (9 ocağa kadar ki süreç) ayın devam fazları ile olayın biraz gelişmesini beklemek yerindedir. Özellikle bağlantılarınız ve çevrenizle ilgili düzenlemeleriniz bakımından. Oğlak etkisi bu aşamada sizin yararınıza olacak bazı düzenlemeler getirebileceği gibi zararınıza olan duvarlar ve mesafeler kurmanızı da sağlayabilir. Özellikle Oğlak burcunun yöneticisi Satürn’ün Oğlak burcunun bir gerisindeki burçta yani Yay burcunda olmasından dolayı da bu süreçte bazı şeyleri net göremiyor da olabilirsiniz. Önümüzdeki süreçte Dolunay Yengeç burcunda gerçekleşecek ve size objektif değerlendirmelerde bulunacağınız bir zaman sunacaktır.

Oğlak burcu kişisine bir örnek olarak da komedyen Jim Carrey’i anlatmak istiyorum. Fakir bir ailenin 4 çocuğundan en küçük olanıydı. Öyle ki Jim Carrey ailesine destek olmak için baba ve annesinin çalıştığı fabrikaya girmek durumunda kalmıştı. Okuldan sonraki vaktinde 8 saat ağır vardiya düzeninde çalışıyordu. Komedi kariyeri ise daha henüz çocukken başlamıştı. Dışa dönüktü çok hareketliydi ele avuca sığmıyordu. (haritasında Ay ikizler) Stand up show a da çocukken başlamıştı ve okuldayken öğretmenlerine ve arkadaşlarına ders sonlarında gösteri yapıyordu. Bu konuda doğuştan kabiliyetliydi dense yeridir. Küçük yaşlarından itibaren insanların ilgisini çekmekte ve kendine odaklatmakta da çok başarılıydı. (haritasında yükselen akrep) Daha henüz çok gençken komedi kulüplerine gidip buralarda gösteri yapıp harçlığını da çıkarıyordu. Daha sonrasında ise çok çalışkan birisi olarak git gide bu konuda uzmanlaştı ve ilerledi. Bir belgeselde onun şehirden şehre nasıl koştuğunu dur durak bilmeden nasıl çalıştığını anlatır. Oğlak böyle bir burçtur. Çok çalışmak ve bir konuda uzmanlaşmak.

Sonuç olarak  şu sıralar gökler sizin hem genel olsun hem de belirli konular üzeirnde özellikle çalışmanız ve düzenlenmeniz için size mesaj göndermekte. Hangi burçsanız o alanda bu yaşam safahanızda gereken çalışmayı göstermelisiniz ki istediğinzi sonuçlara ulaşın. Burçlara göre ay oğlak zaman dilimi etkilerini yazdığım en alttaki bölümden kendinize göre olan durumları okuyabilrisiniz.

Görüşmek üzere…

Oğlak burcundaki Ay’ın burcunuza etkileri (Öz burcunuz (Güneş) ve yükselen burcunuz olarak okuyabilirsiniz.) 
Koç:
Kariyeriniz ile ilgili kendinizi daha düzenli ve disiplinli ifade edebilirsiniz. Yine toplum önünde kendinizi daha ciddi ve gerçekçi ifade etme ihtiyacınız da ortaya çıkabilir. Uzak hedeflerinizi toplum önünde ifade edebilirsiniz. Hedeflerinizle ilgili daha sorumluluk duygusu ve sistemli hareket etme durumunuz olabilir. Olgun ve ağırbaşlı ifadeniz artabilir.
Boğa: Uzak yollar, akademik, eğitim, yabancılarla ilişkiler konularında daha düzenli ve sistemli hareket edebilirsiniz. Yolculuklar söz konusu olabilir. Düzen duygunuz artabilir ve daha gerçekçi bir perspektiften bakabilirsiniz. Düşüncelerinizde daha sorumluluklu olmak ile birlikte uzak hedeflerinizle ilgili daha ciddi bir yaklaşımda bulunabilirsiniz.

İkizler: Ortaklaşa kaynaklar, başkalarından gelen gelirler, başkalarının yetenekleri ile ilgili daha gerçekçi baktığınız ve disiplinli hareket ettiğiniz bir zaman dilimi olabilir. Kaos ve kriz getirecek durumlar açısından, pesimist, kısıtlayıcı ve fazla eleştirel hareket etmek olumlu sonuç getirmeyebilir. Cinsel bakış açınızda daha düzenli ve ciddi bir meyille hareket edebilirsiniz.

Yengeç: Sosyal; ortaklık/eş/yakın arkadaş ile ilişkilerinizde daha ağırbaşlı hareket edebilirsiniz. Gerçekçi, sorumluluk sahibi, olgun eş/partner/yakın arkadaşlar ile tamamlanmak, beraber hareket etmek durumunuz da olabilir. Bu özellikler ile uzlaşmaların yanı sıra negatif anlamları ( Kısıtlama, pesimistlik, eleştirellik, enişelilik vb.) ortaya çıkarsa zıtlaşma durumları da yaşayabilirsiniz. Siz kendiniz de zıt kişilik özellikleri ile etkileşip, normal kişiliğinizden farklı bir yapıda hissedebilir ve farklı bir perspektiften bakabilirsiniz bu zaman diliminde.

Aslan: Çalışma hayatınızda, eğer varsa yanınızda çalışanlar ya da evcil hayvanlar ile ilgili daha ciddi ve kurallı yaklaşımlarda bulunabilirsiniz. Yine bu alanlarda sizi pesimist hissettirecek durumlar ortaya çıkabilir. Sorumlu olduğunuz konular, düzenleme ya da genel anlamda kariyeriniz ile ilgili çalışmalar yapmanız mümkün bu zaman diliminde. Rutin düzeniniz içinde düzen, ciddiyet, ağırbaşlılık ihtiyacı içinde olabilirsiniz.

Başak: Aşk hayatınız ya da kendinizi ifade edişiniz, gösterişiniz ile ilgili daha gerçekçi olabilir ve ciddiyetinizi ortaya koyabilirsiniz. Sevgi ifadenizde daha olgun ve ağırbaşlı hareket etmeniz mümkün. Kariyer, iş, düzenleme, sistem kurma ile daha çok ilgilenebilirsiniz. Çocuklarınız var ise onlar ile daha yakından ilgilenmek de söz konusu olabilir. Size keyif verecek faaliyetler ile ilgili bağlantılar kurabilirsiniz. Spora yönelebilirsiniz.

Terazi: Aile, ev ve içsel hayatınız ile ilgili düzen ve otorite ihtiyacınız olabilir. Daha gerçekçi hisler ile dolabilirsiniz ve ciddiyetli bakış açınız daha etkinleşebilir. Aile üyeleri/Akrabalar ile bir araya gelebilir, birlikte faaliyetler de yapabilirsiniz bu zaman diliminde. Ev içindeki konular ön plana çıkabileceği gibi ebeveynler, geçmiş ve kökler ile ilgili konularda gündeme gelebilir.

Akrep: Yakın çevreniz, kardeşler, iletişim, eğitim, zihinsel işler, bağlantılarınız ile ilgili daha düzenli ve ciddi bakış açısı ile yaklaşımlarınız olabilir. Sözlü ifadeleriniz daha somut olabileceği gibi yakın çevreniz ile ilgili daha sorumluluk ve gerçekçilik arayışında olabilirsiniz. Zihinsel olarak da daha sistemli olmanız mümkün. İletişimde fazla pesimist ve eleştirel ifadelerde olmamaya dikkat edin. Alım – satım gibi ticari konular ile ilgili haberleşmeler mümkün. Aynı sorumluluk anlayışına sahip olduğunuz insanlar ile birlikte hareket edebilirsiniz.

Yay: Maddi konular, yetenekleriniz, üreticiliğiniz, kaynaklarınız ile ilgili düzenlenme ihtiyacınız ortaya çıkabilir. Bu konular ile ilgili planlar yapabilirsiniz. Kariyeriniz, sorumluluklarınız, düzeniniz için harcamalarda bulunabilirsiniz. Harcamalarınızda hesaplı olabilirsiniz.

Oğlak: Kişisel duruşunuz, görünümünüz, imajınız ile ilgili düzenlenme ihtiyacınız artabilir. Daha fazla ciddiyet ve sorumluluk arayabilirsiniz. Girişimlerinizde daha sistemli olabilir ve kendinizi daha düzenli ifade edebilirsiniz. Bu zaman diliminde Anneniz veya kadınlar/kadınlık ile ilgili konular ön plana çıkabilir. Metabolizmanıza / Bedeninize daha çok kulak verebilirsiniz. Yine beslenme ile ilgili konular ön plana çıkabilir.

Kova: Kolektif bilinçaltı ile bağlantılar kurabilirsiniz. Fedakarlık ve hizmet gerektiren durumlar söz konusu olabilir. Sorumluluklarınız ile ilgili konularla ilgilenebilir, daha çok disiplin ve düzenlilik de kazanabilirsiniz. Endişeliliği, pesimistliği, fazla çalışma davranışını kontrol etmeye daha çok özen göstermelisiniz. Bu zaman diliminde, elde olmayan, göremediğiniz noktadan gelen durumlar da söz konusu olabilir. Eşya kaybı ve dalgınlığa karşı dikkatli olun. Bir diğer bakış açısından değerlendirilirse daha gizli ve sessiz hareket etmenizde mümkün. Bununla birlikte kendi dünyanıza çekilebilir, meditasyon ile ilgili çalışmalar yapabilir, dua ve dileklerde de bulunabilirsiniz.

Balık: Bir takım kolektif faaliyetlere katılabilir, sosyal hareket edebilir ya da zihinsel bağlantılar kurabilirsiniz. Kolektif bakış açınız etkinleşebilir. Arkadaş çevreniz, dost gruplarınız, dahil olduğunuz organizasyonlar ile ilgili sorumluluk gerektiren durumlar olabilir. Birlikte faaliyetler içinde bulunmak, sistemli hareket etmek mümkün. Gelecek ile ilgili konularda daha fazla sorumluluk duygusu kazanabilirsiniz. Arkadaş grubu içinde iş konuları ve maddiyatla ya da gerçekçilik ve disiplin ile ilgili konular da gündeme gelebilir. Negatif etkileşimde grup içi endişeli ve engelleyici davranışlara dikkat etmek gerekir.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir