Gökyüzünde önemli görünümler 3; “Operasyon”

Yay’daki Mars – Satürn kavuşumu sınır ötesi operasyonlar ve düzenleme girişimi içeriyor ama aynı zamanda Balık’taki Neptün ile yaptığı kare açı değerlendirildiğinde, kontrolden çıkabilecek durumların da söz konusu olabileceği görülmekte.

Bu açılanma varken, kaş yaparken göz çıkartılmaması ve sınırlarını bilmek, çok sınırsız davranmamak gerekir yoksa sonucunda karışık ve belirsiz durumlar ortaya çıkabilir. Açıkçası Mars – Neptün kare açısı, kurban olunan, feda olunan durumları da gösteriyor. Yani burada kendi gücünüzü çok da görebilirsiniz ama göremediğiniz şeylerin olması ve size zarar vermesi durumu da vardır. Perdeli, gizli, görünmeyen tehliklerin aktive olması ve ortaya çıkması yine bu açı ile mümkün.

Sonuç olarak kontrollülükle kontrolsüzlük arasında ince bir çizgide yürüyoruz ve dikkatli olunması, sürecin iyi yönetilmesi gerekiyor.

Kişisel açıdan değerlendirirsem, özellikle Mars ile Satürn kavuşumu ve Neptün ile sert bakışı bazen de bizim kendimizi fazlaca sıkmamız, zorlamamız ve gevşemeyi ihmal ettiğimiz anlamına gelebilir. Yani bu dönem öyle bir dönem ki hem disiplin ve kontrol bir taraftayken bir tarafta da rahata kavuşma isteği olabilir.

Genel olarak baktığımızda ise yaşanan olayların bir takım endişeye meyilli kişileri daha fazla sıkması ve kasılmasına neden olması ama diğer taraftan pek de sıkıntıya gelemeyenlerin iyice kendini dağıtması ve boşvermişliğe meyli mümkün.

Sağlık açısından değerlendirildiğinde ise kendini çok kasmanın ve hiç gevşememenin vücutta salgılanan endorfin (mutluluk) hormonunu baskılaması ve durumu daha da zora sokması söz konusu olabileceği gibi tam tersi mutluluk eksikliği ağır basanlarda bir takım keyif verici maddeler kullanmak gibi stresten fazlaca kaçışın verdiği zararlar da ortaya çıkabilir.

Ne yapmak gerekiyor?

Detaylı belirtmeye çalıştığım gibi iyi dengelemek gerekiyor. Eğer dengelenmezse daha zorlayıcı olabilir ve sağlık problemleri ortaya çıkartabilir. Tam bir yin – yang döneminin içindeyiz. Tavsiyem, ne sorumluluklarınızı ne de kendinizi ihmal etmeyin. Dengelerinizi iyi korumaya çalışın. Unutmayın eğer bir yönde aşırıya kaçarsanız ancak bu yine aşırı bir karşılık/zıtlık ile dengelemeye çalışacaktır kendisini.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir