28 Haziran 2018 Oğlak Dolunayı ve Burcunuz; Yükler, Sınırlar ve İhtiyaçlar

28 Haziran 2018 Saat 7:51’de Oğlak burcunun 6 derecesinde bir Dolunay gerçekleşecek. Dolunay haritasında Aslan burcunun 3. derecesi yükseliyor. ( =İstanbul, Ankara için 6. derece Aslan). Özellikle Ankara haritasında tam da 6 derecedeki Kuzey Düğüm Aslan konumunun yükseldiğini görüyoruz. Aslan liderliği ve yöneticiliği ifade ediyor ve Türkiye’de seçimlerin olduğu bu zaman diliminde de Başkent enlem boylamına göre tam bu konu öne çıkmış görünüyor.

Dolunay zamanları Ay ve Güneş’in 180 derecelik açı ile karşı karşıya geldiği zıt açı oluşturduğu bir zamandır. Karşıtlık objektifliğin yanı sıra zorlanmaları, çelişkileri, çekişmeleri, zıtlaşmaları ve gerginlikleri de ifade edebilir. İyi ifadesinde tamamlayıcılığı sağlayabilir ve bakış açısını geliştirebilir.

Dolunay haritasındaki Ay, hisler ile hareket edilen ve güven aranılan tarafken, Güneş bilinç ve cesaret tarafıdır. Yazımın sonunda her zamanki gibi Burçların, Güneş ve Ay konumuna göre hangi yaşam alanından etki aldığını yazdım.

Satürn’lü Oğlak Dolunayı

Duble etkili bir Oğlak Dolunayı gerçekleşecek. Oğlak burcundaki Satürn yine Oğlak burcundaki Ay ile kavuşum yapacak. Ay, Oğlak burcu ile uyumsuzdur. Şöyle ki kişisel bir harita olarak ifade edersek Ay yakınlık, annelik, besleyicilik, hissetme kabiliyeti ve empati ile ilgilidir. Beden, bedendeki temel kimya, biyolojik durum, sıvı sistemler yine Ay ile ifade edilir. Oğlak burcunda iken Ay ile ilgili bu geçirgen yapı hassasiyet kabiliyetinden uzaklaşır. Satürn ile Ay’da uyumsuz iki güçtür. Satürn duyguları, hisleri kısıtlar, içtekini dışa vermeyi engeller. Satürn etkisinin katkısı ağırbaşlılık, mesafe, ciddiyet, sorumluluk meyli olacaktır. Satürn aynı zamanda Güneş semboliğinin ifade ettiği yaşam coşkusunu, eğlenceyi, aşkı da ötelemek ve sınırlamak ile ilgilidir. Satürn gecikmeler verecek ve yavaşlatacaktır. Ağır işler üzerinde çalışanlar, sabır gerektiren işlerde çalışanlarda güçlü Satürn ve Oğlak özellikleri vardır.

Şimdi bir de Satürn’ün Ay Oğlak konumunun üzerine gelmesi, zamanlama olarak sıkabilecek, soğutabilecek, maddi kısıtlanma oluşturabilecek durumları ifade edebilecektir. Satürn olumsuz etkileşiminde endişeleri, karamsarlığı, yaşama karşı soğukluğu ve psikolojik astrolojinin de tespitine göre melankoli ve depresyon ile ilgili rahatsızlıkları ifade eder. Yani şimdi bu durum tam olarak dar boğazdan geçmeyi ifade edecektir. Bu zaman diliminde bir şeyleri düzenlenmek için sorumluluğu ve yükü alarak kısıtlanmalara girebilirsiniz.

Ay su elementi ile ilgilidir. Su elementi toparlanıyor mu zamanlama olarak diye değerlendirdiğimde ise Güneş’in Yengeç’te, Jüpiter’in Akrep’te, Neptün’ün de Balık’taki konumu ile Dolunay’ın iki üç gün sonrasında büyük bir su üçgeni oluşuyor. Sezgisel, tutkusal, manevi, yakınlık bakımlardan bir akış demektir bu durum ve Güneş fonksiyonları bilinçle, yaşam enerjisiyle, yaşamı organize etmekle, tanımlama yapmakla, netlikle, kimlikle ilgilidir. Bu dönemde hayatımızdaki kısıtlamaları gerek yakınlık, ilişkiler konusunda olsun gerek maddi, iş, kariyer ile ilgili olsun çözmek üzere bazı şeyleri akışa bırakmak, sezgilerimizi kullanmak, biraz kendimizi gevşetmek önemli olabilecektir. Bünyede sıkıntı varsa, metabolizmada zorlanma varsa bunu fark etmek önemlidir. Bazı durumda bu kişilerin farkına varmadan kendine işkence etme durumudur. Bünyeye su vermemektir, ilişkilerde mesafedir, duygusal bakımdan beslenmemektir, kendini rahat bırakmamaktır, içindeki duyguları dışa vermemektir, yakınlıktan uzak olmaktır. Bunlar da birçok rahatsızlığa davetiye çıkartırlar. Eğer bu tip bir yönelim varsa şimdi bunları farkına varma ve düzenleme zamanıdır. Sağlık konusunda da özellikle dikkat edilmesi susuz kalınmaması gereken bir zaman dilimidir. Özellikle beslenme konusuna ve o konudaki düzeninize de dikkat diyorum.

Satürn iyi anlamda düzenleme, irade, çalışma, dayanıklılık ve sabır ile ilgilidir. Yani hayatınızdaki bir takım kronik problemler varsa bunları çözmeniz üzere sinyaller üst noktaya çıkmış olabilir. Özellikle öncü burçlar (Koç, Yengeç, Terazi, Oğlak) ve bunların ilk 10 derecesi içinde olan yani bu burçların ilk beş günü ve sonraki beş gününe yakın olmak üzere ilk 10 gün içinde doğanlar bundan daha çok etkilenecektir. Sıkıntı ve şikayetin üst noktaya ulaştığı yer çözümün de başladığı yer olabilir. Nasıl ki vücudumuzda bir yer ağrıyorsa ve bize sinyal veriyorsa bu bir kurtarma hareketidir. Buradaki mekanizma da aynı şekildedir. Zorlandığımız bir zaman dilimi bize düzeltilmesi gereken bir konuyu bize iyice anlatacaktır.

İlişkiler, Kısmetler

Dolunay zamanları ilişkilerde objektif değerlendirme yapabileceğimiz ve çekişmeleri görebileceğimiz zamanlardır ve bu sefer görüldüğü üzere Güneş Yengeç konumunun yöneticisi Oğlak burcundaki Ay ve üzerinde de Satürn olması ilişkilerden yana bizi bir takım kısıtlanmışlıkların ve sıkılmaların yönlendirebileceğini gösteriyor. Psikolojik bakımdan yalnızlık, ilgisizlik sıkıntısı olabilir ya da maddi güvence ve destek ihtiyacı olabilir bunlar ilişkiler açısından iyice bir kendini gösterebilir. Bu zaman dilimindeki seçim ve başlangıçlarınız daha çok güven, yakınlık ya da yük paylaşma ve destek arayışı ile ilgili sentez biçimde olabilir.

Ay Oğlak ve Satürn oğlak ikilisi bünyedeki kuruluğu tam olarak hissettirebilecek bir zaman dilimi olabilir. Yani hem maddi, hem duygusal, hem fizyolojik bakımdan ortaya çıkabilir ve karşısındaki Yengeç konumu bilinçli olarak bunu gidermek üzere harekete geçmek ve çok da hesap kitap yapmadan hareket etmek manasına geliyor. Yengeç hislerle, duygularla hızlıca harekete geçebilen bir burçtur ve bu duygu hızı durumu Oğlak burcunun zıttını ifade eder. Burada Yengeç’i survivor (hayatta kalan) yön olarak görmek gerekiyor. Ağacın temelini köklerini beslemezseniz -ki oğlak ve Satürn de bina gibi yapıları ifade eder- ağaç çürüyecek ve yıkılacaktır. Yengeç taze ve temiz suyu ifade eder. Yani bu zaman dilimi ilişkiler adına önemli bir farkındalık zamanı ve Satürn etkisinden dolayı da kaderi bir zamanlamayı ifade edecektir.

Mars Kova burcunda geri harekete başladığı için geçmiş ile ilgili bağlantıların tekrar gündeme gelmesi ve uzun süre değerlendirmeye tabi tutulması söz konusu olabilecektir. Bu tabi daha çok bir takım üzerinde çalıştığınız şeyler, İlerleme durumlarınız ve özellikle içinde bulunduğunuz bir arada hareket ettiğiniz gruplar ile yakından ilgilidir. Bu zaman sürecinde eski arkadaşlıklar, ilişkiler, flörtler ile ilgili konular gündeme gelecektir. Kova uzak bağlantılar ile ilgili bir burç olduğu ve Yöneticisi Uranüs’e de kare açı mesafesinde durduğu için geçmiş ile bağlantılı ani gelişmeler, flashbackler(geçmişe ani dönüşler ve hatırlamalar), karşılaşmalar olabilir. Böylece geçmiş ile bağlantılı bir şeyleri tekrar kontrol etmek ve ilerleyişi buna göre yapmak söz konusu olacaktır ki bu sefer biraz daha da fazla bunun ortaya çıkacağı bir retro (geri hareket) döneminin içine girildiğini belirteyim.

Mars ilerleyişi ifade ettiği için ve Kova burcunda olduğu için özellikle grup çalışmaları, topluluk çalışmaları ile ilgili bir takım sıkıntıların, zarar görmüş durumların da üzerinde olan sürüncemede kalan konular olabilecektir.

Kuzey düğüm üzerinden geçen Venüs Aslan konumu ise burada daha özel ilişkileri, dostluk anlayışını ifade ediyor ve gelişim ve ilerleme bakımından ısıtıcı ve güven verici görünüyor. Arayışlar bu zaman diliminde yani Mars Kova da ve karşıt konumunda Venüs Aslan’dayken belirgin şekilde bu yönde farkındalıklar oluşabilir. Özel hayatınız, öz kimliğiniz, yaratıcılığınız ve buradan oluşturabileceğiniz kısmetleriniz ile ilgili yapmanız gerekenleri değerlendirebileceğiniz bir dönem.

Yani burada bir taraftan özel ilişkilerde daha destekli kolay durumlar varken diğer taraftan da gruplar, camialar, cemiyetler açısından düzeltilmesi gereken durumlar söz konusu. Eğer düzeltilemiyorsa da terk edilmesi gereken topluluklar ve onların ideolojisi olabilir hayatınızda. Zaten Kuzey düğüm Aslan Güney düğüm Kova ile işlenilen konu sağlıklı bir aklı devreye sokmanızın ve kararlarınızı buna göre verip hayatınızı organize etmenizin şu içinde bulunduğumuz dönemdeki önemidir.

10 Temmuz saat 5:32’ye kadar Venüs Aslan burcunda kalacak ve bu tarihten sonra Başak burcuna geçecek. 10 temmuz’a kadar ki zamanda Kuzey düğüm Aslan ile ilgili farkındalık geliştirme, yaratıcılık konusu belirgin şekilde devam edecektir. Merkür’ün de Aslan burcunda Kuzey düğümü ile kavuşum açısı yaptığı 3 ve 4 Temmuz günleri önemli olacak. Bu zaman diliminde ilişkileriniz ile ilgili bir takım kararlar verebilirsiniz. Bu zamanlamadan özellikle sabit burçların ilk 10 günü aralığında doğanlar etki alacaklardır. Venüs belirttiğim tarihte Başak burcunda ilerleyecek ve 13 Temmuz Yengeç Yeniayında da bu konumda bulunacak. İlişkilerde mantığın, sağlıklı olanın, faydanın devreye gireceği bir zaman dilimine gireceğiz.

Türkiye Astrolojik Haritası

Türkiye astrolojik haritasının yükselen burcu olan Yengeç’e göre 1. Ev – 7. Ev aksı üzerinde gerçekleşiyor olması genel olarak ortaklıklar, sözleşmeler, anlaşmalar ya da anlaşmazlıklar, mahkemelik durumlar, zıtlaşmalar, açık düşmanlıklar gibi konuları ifade eder. Malum Satürn ve Plüton gibi iki sert mizaçlı gezegen 7. Evde yükselen karşısında bulunmakta. Burada her iki açıdan da olumlu ya da olumsuz anlamlar okunduğunda farklı anlamlar ortaya çıkmaktadır. Yengeç tarafı halkı ifade etmektedir. Burada olumlu manada duygusal, hassas, merhametli, empatik halk kitlesi ile ilgili durumların karşısında Oğlak, Satürn ve Plüton gölgelerinin olması yani halkın karşısında otoriter güçlerin manipülasyonu, baskısı, katılığı ve ekonomik kısıtlanmalar ya da tam tersi burada halkın içinden bir kesimin gölgesi olarak akıl ile düşünmeyen, hisler ile hareket eden, olgunlaşamayan, hayalci bir anlayış karşısında sağlamcı, sabırlı, sorumluluk sahibi ve gerçekçilik ile alakalı dönüştürmeye istekli bir yapının olması durumları var. Bu sembolikler insanların onu nasıl kullandığına, nasıl ortaya çıkardığına göre gölge ya da ışık yönleri aralığında değişebilir.

Peki bu süreçte Mars Kova Retrosu ve Güney düğüm Türkiye Astrolojik Haritası üzerinde neleri ifade ediyor?

Mars’ın 26’sı sabahı itibarı ile duraksama ve gerileme hareketine girmesi seçim süreci açısından da geçmişe mazi denilemeyen geçmişe dönülen, sürünceme içinde kalınan bazı durumları ifade ediyor.

Mars Türkiye Astrolojik haritasında Akrep burcunun doğal evi olan 8. Ev alanında etki ettiği için burada bir kriz, dönüşüm, doğum-ölüm durumunu da içinde barındırıyor. 8. Ev alanı derin şekilde etkileyen olaylar ile ilgilidir. Bunun dışında 8 ve 2. Ev aksı maddi konular, alacaklar-borçlar ile ilgili olacaktır. Burada Türkiye açısından ekonomik anlamda bir takım tekrar düzenlemelerin olması söz konusu. Burada bir dikkat çekici nokta da Dünya astrolojisine göre 7. Evin müttefikler ve 8. Evinde bu müttefikler ile birlikte olan stratejik hesaplar ve sahip olunan varlıklar ile ilgili olmasıdır. Boğa burcunda ki Uranüs’ün ve Jüpiter Akrep’in de buraya sert konumlanması ile bir T- Kare açısı uzun süre bu alandaki olayları aktif ve gergin tutacaktır. Dış borç konusu en dikkat çekici konu olacaktır. Ülke çapında da krediler ve bankalar ile ilgili konular etki alanında olacaktır.

Kova burcu topluluklar, gruplarla ilgili bir burçtur. Burada kimliği ve benliği ifade eden ve aynı zamanda Kraliyet’i de ifade eden Aslan burcunun karşısında ve güney düğüm tarafında olması, toplum içindeki farklı kesimlerin ve bunların özgür hareketinin de sıkıntıda olabileceğini gösteriyor. Bu zaman sürecinde Mars’ın geri hareketiyle birlikte bu konu ile de ilgili düzenlemeler, toparlamalar, bazı sürümcemede kalan durumlar olabilecektir.   

Bir önceki yazımda Kova burcunda gerileyecek Mars pozisyonunun sizi kişisel anlamda burç bazında hangi yaşam alanından etkileyebileceğini belirtmiştim. Dilerseniz bir önceki yazıma göz atabilirsiniz.

Türkiye’yi Astrolojik Haritasından Anlamak

Burada Türkiye’nin ekonomik durumuna bakıldığında –ki Türkiye’nin durumunu anlamanın en iyi yöntemi bu haritada Güneş Akrep konumu olduğu için o ülkenin ekonomisine ve yatırımına bakmaktır- durum şu an iç açıcı gözükmemektedir. Burada hatalar olduğu açıktır. Türkiye’nin Güneş Akrep konumunun karşısında Transit Uranüs Boğa konumun olması burada özellikle ekonomik açıdan olabilecek dengeleri anlamak bakımından önemlidir. Eğer burada ekonominin olumsuz bir durumu ortaya çıkıyorsa bu Akrep burcunun gölgesi ile ilgili olacaktır. Şöyle ki Boğa tarafı ile burada olumlu anlamda ülkenin kendi eliyle olan üretimleri ve ekonomik kazanımları söz konusuyken Akrep’in olumsuz kullanımının anlamlarındaki mirasyedilik, hazırı harcama, borçlanma söz konusudur. Yani ülkenin kaynaklarının üretmeden harcanılması söz konusudur. İçine düşülen ekonomik durumun hangi dengelerden kaynaklandığı bu görünüme göre açıktır. Üretim ve kazanım yerine hazır olanı harcama ve fazla kaynak kullanımı vardır.

Sonuçta bu şu an seçimlerden sonra kim gelirse gelsin aşılması gereken ciddi bir problemdir. Yapılan hatalar varsa acil şekilde düzeltilmesi ülkenin huzuru ve istikrarı bakımından en öncelikli eylem alanı olacaktır. Zaten 7 yıl kadar Boğa burcunda kalacak olan Uranüs de bu durumu anlatmaktadır. Yani bu ekonomi, para piyasaları konusu olsun, tarım ve üretim konusu olsun, yine Uranüs’ün temsil ettiği aydınlanma ve reform konusu olsun yıllarca sürecektir. İsyanı da ifade eden Uranüs’ün Boğa burcunda ortaya çıkarabileceği isyan konusu ise hem bireysel anlamda olsun hem toplumsal anlamda olsun maddi istikrar, huzur, keyif, sağlamlık arayışında olacaktır. 

Yazımı Oğlak burcundaki Dolunay’ın burcunuza Güneş ve Ay konumundan etki alanları ile tamamlıyorum. Görüşmek üzere…

Danışmanlık, iletişim ve sorularınız için astrologburakustun@gmail.com’a mail atabilir, 05357748816 no’lu telefondan arayabilir ve www.astrologburakustun.com adresinden de detaylı bilgilere erişebilirsiniz.

ISAR CAP Danışman Astrolog
Burak Üstün

Oğlak burcundaki Dolunay burcunuzu hangi alanda etkileyecek? (Güneş (öz burcunuz) ve yükselen burcunuz olarak okuyabilirsiniz):

Koç: Ay konumu: Kariyer hayatı, siyasi ve politik duruş, toplum önündeki görünüm, tanınırlık ile ilgili konular, mesleki kimlik, toplum önündeki itibar, ebeveynler ile ilgili konular, işyeri/çalışılan firma ile ilgili konular.

Ay karşısındaki Güneş konumu: Ev, yuva, gayrimenkul ile ilgili faaliyetler, aile, ebeveynler, özel hayat ile ilgili konular. Kökler ve geçmiş ile ilgili konular, içsel, düşünsel, duygularla, yakın bağlarla ilgili konular.

Boğa:
Ay konumu: Yurtdışı ya da uzun yolculuk, eğitim alanı, inançlar, düşünceler, yaşam felsefeniz, basın-yayın-medya, uluslararası / yabancılarla, uzaklarla ilişkiler

Ay’ın karşısındaki Güneş konumu: İletişim, çevre ilişkileri, yakın bağlantılar, yolculuklar, komşular, kardeşler, alış-veriş/ticaret, yazılı-sözlü ifadeler, eğitim ile ilgili işler, basın-yayın, sosyal medya, internet.

İkizler: Ay konumu: Kişisel ya da Ortak gelir-borç, başkalarından gelen faydalar, ortak değerler, maddi paylaşımlar, cinsellik, miras, vergi, kredi, araştırma, detektiflik, gizemli konular, muhasebe ve bankacılık gibi başkalarının paraları ile ilgili işler.

Ay’ın karşısındaki Güneş konumu: Maddi konular, alacaklar ve borçlar, harcamalar ve gelirler, üretim ve tüketim, yetenekler, beceriler, kısmetler, sahip olunan her türlü meta; para, eşya vb. , keyfiyet, lüks.

Yengeç: Ay konumu: Ortaklaşa işler, anlaşmalar/ anlaşmazlıklar, sözleşmeler, mahkemeler, evlilik, ilişki, yakın partnerler/ arkadaşlar, dengelemeniz gereken durumlar, aynalayan kişiler.
Ay’ın karşısındaki Güneş konumu: Kendi eli ile girişilen, başlatılan işler, fiziksel faaliyetler, genel sağlık ile ilgili konular, motivasyon, dürtüsellik, atraksiyon gerektiren durumlar, baş bölgesi, gözler ve dikkat ile ilgili konular.

Aslan: Ay konumu: Çalışma ortamı, çalışma arkadaşları, evcil hayvanlar, yanınızda çalışanlar, temizlik, hijyen, sindirim sistemi, arınma, somut eylem, çalışma ve hizmet ile ilgili konular, teknik işler.

Ay’ın karşısındaki Güneş konumu: Hizmet ve fedakarlık gerektiren işler, Dinlenme, çekilme, meditasyon faaliyetleri, rüya, vizyon, yaratıcılık, tasarım faaliyetleri, psikolojik sağlık, kayıp, çalıntı, hırsızlık, gizli düşmanlar, kontrolsüz davranışlar, gizli konular, skandallar. Ayaklar, metafizik, ruhsal konular, dilekler, dualar.

Başak:
Ay konumu: Aşk hayatı, kendini gösterim, riziko edilen işler, spor faaliyetleri, sahne işleri, artistik işler, reklam ve vitrin faaliyetleri, çocuklar, oyun, sinema/tiyatro, eğlence/oyun dünyası, hobiler, şans oyunları, borsa.

Ay’ın karşısındaki Güneş konumu: Organizasyon, dernekler, cemiyet, arkadaş grubu, dost çevresi, sosyal ortamlar, kolektif yaratıcılık ile ilgili işler, grup faaliyetleri, kolektif toplumsal konular, bağımsızlık, bireysellik, özgürlük, hümanizm ile ilgili konular, sahne ile ilgili işler, sürpriz, spontan, yaratıcılık gerektiren işler, bilim ve teknoloji ve elektrik ile ilgili konular, yer değiştirmeler, mucitlik, ilgili konular.

Terazi: Ay konumu: Ev, yuva, gayrimenkul ile ilgili faaliyetler, aile, ebeveynler, özel hayat ile ilgili konular. Kökler ve geçmiş ile ilgili konular, içsel, düşünsel, duygularla, yakın bağlarla ilgili konular.

Ay’ın karşısındaki Güneş konumu: Kariyer hayatı, siyasi ve politik duruş, toplum önündeki görünüm, tanınırlık ile ilgili konular, mesleki kimlik, toplum önündeki itibar, ebeveynler ile ilgili konular, işyeri/çalışılan firma ile ilgili konular.

Akrep:
Ay konumu: İletişim, çevre ilişkileri, yakın bağlantılar, yolculuklar, komşular, kardeşler, alış-veriş/ticaret, yazılı-sözlü ifadeler, eğitim ile ilgili işler, basın-yayın, sosyal medya, internet.

Ay’ın karşısındaki Güneş konumu: Yurtdışı ya da uzun yolculuk, eğitim konuları, inançlar, düşünceler, doktrinler, hukuk alanı, akademik konular, yaşam felsefeniz, basın-yayın-medya, uluslararası / yabancılarla, uzakta olanlarla ilişkiler.

Yay: Ay konumu: Maddi konular, alacaklar ve borçlar, harcamalar ve gelirler, üretim ve tüketim, yetenekler, beceriler, kısmetler, sahip olunan her türlü meta; para, eşya vb. , keyfiyet, lüks.

Ay’ın karşısındaki Güneş konumu: Kişisel ya da Ortak gelir-borç, başkalarından gelen faydalar, ortak değerler, maddi paylaşımlar, cinsellik, miras, vergi, kredi, araştırma, detektiflik, gizemli konular, muhasebe ve bankacılık gibi başkalarının paraları ile ilgili işler.

Oğlak: Ay konumu: Kendi eli ile girişilen, başlatılan işler, fiziksel faaliyetler, genel sağlık ile ilgili konular, motivasyon, dürtüsellik, atraksiyon gerektiren durumlar, baş bölgesi, gözler ve dikkat ile ilgili konular.

Ay’ın karşısındaki Güneş konumu: Ortaklaşa işler, anlaşmalar/ anlaşmazlıklar, sözleşmeler, mahkemeler, evlilik, ilişki, yakın partnerler/ arkadaşlar, dengelemeniz gereken durumlar, aynalayan kişiler.

Kova:
Ay konumu: Hizmet ve fedakarlık gerektiren işler, Dinlenme, çekilme, meditasyon faaliyetleri, rüya, vizyon, yaratıcılık, tasarım faaliyetleri, psikolojik sağlık, kayıp, çalıntı, hırsızlık, gizli düşmanlar, kontrolsüz davranışlar, gizli konular, skandallar. Ayaklar, metafizik, ruhsal konular, dilekler, dualar.

Ay’ın karşısındaki Güneş konumu: Çalışma ortamı, çalışma arkadaşları, evcil hayvanlar, yanınızda çalışanlar, temizlik, hijyen, sindirim sistemi, arınma, somut eylem, çalışma ve hizmet ile ilgili konular, teknik işler.

Balık: Ay konumu: Organizasyon, dernekler, cemiyet, arkadaş grubu, dost çevresi, sosyal ortamlar, kolektif yaratıcılık ile ilgili işler, grup faaliyetleri, kolektif toplumsal konular, bağımsızlık, bireysellik, özgürlük, hümanizm ile ilgili konular, sahne ile ilgili işler, sürpriz, spontan, yaratıcılık gerektiren işler, bilim ve teknoloji ve elektrik ile ilgili konular, yer değiştirmeler, mucitlik, ilgili konular.

Ay’ın karşısındaki Güneş konumu: Aşk hayatı, kendini gösterim, riziko edilen işler, spor faaliyetleri, sahne işleri, artistik işler, reklam ve vitrin faaliyetleri, çocuklar, oyun, sinema/tiyatro, eğlence/oyun dünyası, hobiler, şans oyunları, borsa.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir